Vacanţa pe scenă

Sub această denumire s-a desfăşurat spectacolul de teatru al Trupei “Alfa”, din 13 septembrie 2012, el este rezultatul unei munci de o vară, fiindcă micii noştri actori şi-au petrecut cu bucurie o bună parte din vacanţă pregătindu-se pentru o nouă provocare scenică. Spectacolul a conţinut trei scenete : “Pinocchio”, “Spaima dovlecilor” şi “Ediţie specială” – adaptare scenică după cartea cu acelaşi titlu a lui Eduard Jurist.  În program  au mai existat două momente vesele, este vorba despre poezia “În ţara lui Mură-n Gură ” (Nina Cassian) şi dialogul “Născocitorii” (Vladimir Nosov).

Când într-un spectacol urcă pe scenă 28 de copii, devine o sarcină dificilă să vorbeşti despre fiecare copil în parte. Fiecare s-a străduit să dea ce-i mai bun în el şi acest lucru, pe lângă faptul că ne aduce nouă, celor care îi pregătim şi publicului deopotrivă, multă încântare, îi ajută pe copii să se dezvolte, le stimulează inteligenţa emoţională, latura creativă şi abilităţile de comunicare. În fond, acesta a fost scopul nostru cel dintâi : să-i ajutăm pe copii să crească frumos. Nu este oare dorinţa oricărui adult responsabil ?:)

Spectacolul a fost cel mai amplu de până acum. Culegând impresii de la spectatori, mi-am dat seama că unii dintre ei nu s-au simţit la fel de captivaţi pe întreg parcursul spectacolului, am primit sugestii să restrângem distribuţia sau programul. Ceea ce am dori să se înţeleagă este că noi încercăm să dăm fiecărui copil o şansă să urce pe scenă. Într-o lume în care devine din ce în ce mai scumpă cultivarea talentului unui copil, noi încercăm să oferim un teren unde are acces fiecare “jucător”, nu doar cei de liga întâi. Cerem însă seriozitate şi implicare. Iar cei care muncesc şi au şi un dram de talent, vor culege într-o zi roadele, aşa cum este firesc într-o lume pe care noi ne-o dorim firească, normală.

Îi felicităm pe toţi micii noştri actori,  dorim ca ei să ştie că sunt apreciaţi, că  înţelegem cât de greu este să te afli pe o scenă şi să fii pe fază replică după replică, adulţii cârcotaşi ar trebui să încerce şi ei acest lucru într-o zi, şi le dorim mult succes în noul an şcolar !

http://www.flickr.com/photos/78636545@N06/7998929665/in/photostream

Advertisement
By alfafan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s