Concursuri/Contests

 La Festivalul concurs de teatru scolar “I. L. Caragiale”, care s-a desfăşurat la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila, în perioada 10-13 iunie 2013,Trupa “Alfa” a fost prezentă cu cinci momente, trei scenete şi două monologuri. Iată care au fost acestea şi premiile câştigate :

Scenetele :

“Cearta” (Eduard Jurist) : Mălina Neculăiţă-Mocanu, Vlad Panţiru, Vlad Sălbatecu – Premiul al II lea

“O poveste plicticoasă” (Mircea Sântimbreanu) : Coitu Rebecca, Cristina Oancea – Premiul al II lea

“Chiulul” (Hortensia Teodorescu) : Victor Alecu, Cristiana Diţu, Diana Ilie, Mălina Neculăiţă-Mocanu şi Vlad Panţiru – Menţiune

Monologurile :

“Zmeule, nenorocitule !” (Marin Sorescu) : Vlad Sălbatecu – Premiul al III lea

“La cireşe” (Ion Creangă) : Vlad Panţiru – Premiul pentru interpretare

IMG_0254

În perioada 19-21 octombrie 2012, în Bacău, a avut loc cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru copii “Neghiniţă”. Organizat de Fundaţia Teatrală “Neghiniţă” şi Consiliul Judeţean Bacău, festivalul s-a desfăşurat la Teatrul “Bacovia”. Aproape 500 de copii din întreaga ţară s-au întrecut în competiţiile din cele patru secţiuni ale festivalului: muzică instrumentală, artă dramatică, muzică uşoară si dans.

Trupa “Alfa” a fost reprezentată de patru dintre membrii săi (Ana Ganea, Maria Ganea, Dragoş Luca şi Vlad Sălbatecu) la acest festival, la secţiunea de interpretare dramatică. Trebuie precizat faptul că ei au intrat în competiţie cu elevii de clasele V-VIII, deşi media lor de vârstă este sub 10 ani. Acesta este un motiv în plus pentru care ne mândrim de rezultatul lor. Juriul i-a punctat cu note foarte bune, drept urmare, ei s-au întors acasă cu trofeul locului I şi cu bucuria de a fi urcat pe scena unui teatru adevărat şi de a primi felicitări din partea unui juriu format din actori cu experienţă.

La sfârşitul lunii mai, 2012, a avut loc FESTIVALUL NATIONAL DE TEATRU PENTRU ELEVI “ALTER EGO”TURDA . Juriul concursului a fost alcătuit din : Nina Antonov – actriţă la Teatrul Municipal Turda ; Nicolina Halgaş – director la Biblioteca Municipală Turda şi Sebastian Bălaş – profesor la Şcoala “Andrei Şaguna” din Turda. Reprezentanţii juriului, precum şi întreaga echipă organizatorică a festivalului, au felicitat copiii din Oneşti pentru spectacolul oferit, pentru talentul lor, pentru neaşteptata şi plăcuta surpriză de a veni la Turda atât de bine pregătiţi. La sfârşitul concursului, după premiere, juriul a declarat : “Se vede că trupa “Alfa” a mai urcat pe scenă”. Ne-am bucurat să ştim că spectacolele susţinute în bibliotecă i-au ajutat pe micii actori, că aceştia au căpătat încredere, experienţă şi siguranţă. Este o mare realizare pentru bibliotecă să poată sprijini formarea, educarea, cultivarea talentului unor copii cu real potenţial artistic. Biblioteca se pare că a devenit locul unde e o plăcere să înveţi :).

Iată premiile obţinute :

Premiul I – Sceneta “Ţara bunului plac”

Premiul al III – lea – Sceneta “Familia Chi-Chiţ”

Premiul I pentru interpretare – Maria Ganea ( pentru rolul Reginei din “Ţara bunului plac”)

Premiul al II -lea pentru interpretare – Victor Alecu (pentru rolul Corbul din “Ţara bunului plac”)

Premiul al III -lea pentru interpretare – Ana Ganea (pentru rolul Ralu din “Ţara bunului plac”)

Menţiune pentru interpretare – Miruna Coman (pentru rolul Şoricioaica din Familia Chiţ-Chiţ)

Menţiune pentru interpretare – Miruna Coman (pentru rolul Celestine din “Ţara bunului plac”)

 

În luna mai, 2011, a avut loc  Concursul Naţional de Teatru “Micul actor” , organizat în Oneşti de către Şcoala cu clasele I-VIII George Călinescu – coord. înv. Elena Pop.

Premiile obţinute :
Trupa ALFA : Premiul I – Legenda “Floare de rodie”

BIANCA ALEXE : Premiul I  (fabula “Ariciul c-un picior scrântit”)

VICTOR ALECU şi DIANA STANCU : Premiul I (fabula “Greierele şi furnica”)

CRISTIANA DIŢU, DIANA ILIE şi BIANCA ALBERT : Premiul al III lea (fabula “Omida şi furnica”)

Trupa de teatru “Alfa” a participat sâmbătă, 30 aprilie, la Târgu-Frumos, la cea de-a doua ediţie a Concursului Interjudeţean de Teatru, “În lumea minunată a scenei”. La concurs s-au înscris pentru secţiunea dramatizare în jur de douăzeci de trupe, majoritatea lor provenind din judeţul Iaşi. Juriul a fost constituit din specialişti şi cadre didactice cu experienţă în domeniu.
Micii noştri actori au fost într-o formă de zile mari, au adus foarte multă încântare publicului şi juriului deopotrivă, ar fi multe de povestit despre emoţia cu care am aşteptat intrarea în scenă, iar mai apoi premiul binemeritat, sau despre bucuria succesului care a fost, fireşte, pe măsura efortului depus de-a lungul nenumăratelor ore de repetiţii, dar să-i lăsăm mai bine chiar pe organizatorii evenimentului să ne arate cum au fost primiţi elevii oneşteni:
Remarcaţii evenimentului au fost elevii din grupul “Alfa” reprezentând Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” din Oneşti, jud. Bacău (coord. bibliotecar Nicoleta Sălbatecu), ce au obţinut primul loc în cadrul secţiunii dramatizare, la categoria claselor III-IV, interpretând piesa “L-am visat pe nenea Iancu”, o piesă cu un scenariu inedit în care un copil adoarme şi se trezeşte în ipostaze incomode din schiţele marelui dramaturg I.L. Caragiale. (http://ibraileanu2008.scoli.edu.ro/TEATRU.htm)
Iată şi numele elevilor din trupa Alfa care au participat la concurs, elevi care se pregătesc în bibliotecă de aproape un an de zile şi care s-au înscris în competiţie cu mari şanse de izbândă în urma experienţei căpătate de-a lungul celor trei spectacole susţinute în bibliotecă:
Vlad Sălbatecu ( Ionel)
Cristiana Diţu (Visul)
Elena Dima (Mamiţa, Mama lui Ionel)
Corina Sandu (Tanti Miţa)
Cristiana Chircu (Mam’ Mare)
Radu Sătulu (Controlorul, Urâtul)
Radu Amagdei (Rostogan)
Bianca Alexe (Servitoarea)
Vlad David ( Titi)
Advertisement

2 comments on “Concursuri/Contests

  1. Am fost si eu la concursul de la Targu-Frumos.A fost o experienta uimitoare!Mai ales cand am aflat ca am luat Locul 1 la egalitate cu inca o trupa,am fost asa bucurosi.A fost minunat!Multa munca dar a meritat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s