Zâmbete de copii

Luna aprilie ne-a adus noi provocări, pe care le-am aşteptat cu multă emoţie şi nerăbdare. Este vorba despre cele două concursuri la care am participat:

CONCURSUL DE ARTE “DIMITRIE CANTEMIR”, EDIŢIA a III-a, ONEŞTI – 17 aprilie

Aici am fost prezenţi cu trei scenete “Primăvara”, “Sportivi de performanţă” şi “Tinereţe fără să înveţe şi viaţă fără de carte” – scenete primite cu mult entuziasm de către public şi apreciate sincer de juriu, care însă a acordat premii, cu precădere, elevilor de liceu şi gimnaziu.

DSCN0999

DSCN1012

Grupul celor mici a obţinut o menţiune pentru sceneta “Primăvara”, iar Nicoleta Jomiru a primit o menţiune pentru monologul “Lecţie de istorie”. Îi felicităm pe toţi cu mult drag, cu premii sau fără, copiii au întotdeauna de câştigat din concursurile la care participă. În primul rând capătă experienţă, îşi depăşesc emoţiile, se obişnuiesc cu apariţiile în public, şi, mai presus de toate, câştigă o amintire frumoasă.

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU ŞCOLAR ”ZÂMBET DE COPIL”, EDIŢIA a IX-a, BRAŞOV – 22 aprilie

La acest festival am participat cu grupa de elevi mai mari, care au deja experienţă pe scenă şi care au dovedit în repetate rânduri talent şi pasiune pentru arta teatrală. În concurs au fost înscrise trupe din Bucureşti, Braşov, Reghin, Câmpulung, Bacău. Oneştiul însă, prin trupa bine pregătită pe care a urcat-o pe scenă, a obţinut trofeul festivalului, alături de două premii pentru interpretare, obţinute de cel mai “vârstnic” membru al trupei, Vlad Sălbatecu, şi cea mai tânără actriţă din grupul prezent aici, Rebeca Brânduşa Coitu.

DSCN8479

DSCN8539

Juriul a fost compus din trei membri, dramaturgi şi regizori, cu o bogată experienţă în arta spectacolului: Isabela Sandu, Daniel Puia Dumitrescu şi Elise Wilk. Aceştia au avut cuvinte de laudă şi încurajare pentru toţi copiii noştri, precum şi un îndemn la multă muncă şi implicare în continuare, pentru a deveni tot mai buni, zi după zi.

După cum spuneam mai sus, mai presus de orice premiu este amintirea frumoasă a unui moment în care ai fost printre prieteni, cu care ai împărtăşit emoţii, alături de care ai trăit senzaţia că eşti special. Diplomele nu te pot face mai special decât eşti în ochi cuiva care te preţuieşte cu adevărat, dar îţi pot da încredere în tine şi curaj să perseverezi.

Felicitări, să vă urmaţi visele frumoase atât pe scenă, cât mai ales în viaţa de zi cu zi!

IMG_1349

IMG_1370

Advertisement
By alfafan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s