27 martie – Ziua Internaţională a Teatrului: The Magic of the Rainbow

 DSCN2794

Trupa “Alfa” a oferit un spectacol de neuitat în această zi dedicată teatrului, aducând pe scenă momente de mare îndrăzneală artistică. Şi când spun asta mă refer, de pildă, la efortul celor mai mici dintre actori care au dat viaţă unor animăluţe din junglă. Este vorba despre sceneta “Elefănţelul curios” cu care a început spectacolul, şi în care o maimuţă care sare şi ţipă, o panteră bolnavă de gripă, un leopard foarte studios, un leu cam supărăcios, un cangur cu picioarele-i lungile şi un pui de zebră care-şi numără dungile, îndemnaţi de pasărea Kolo-Kolo, vor să-i dea o lecţie elefănţelului curios. Cei mici au cucerit publicul cu verva şi implicarea lor în această poveste încântătoare. Şi credeţi-mă pe cuvânt, n-a fost treabă deloc uşoară!

DSCN2713

DSCN2711O mare îndrăzneală a cerut şi punerea în scenă a unei piese de teatru în limba engleză. “The End of the Rainbow” – o scenetă care vorbeşte despre un vis al oamenilor dintotdeauna, acela de a se îmbogăţi peste noapte, de a găsi o comoară, să spunem, la capătul unui curcubeu, – de ce nu?- şi despre cât de important este să înţelegem că lucrurile care contează cu adevărat în viaţă nu se predau la niciun curs, nu se învaţă de nicăieri, ci le găseşti în propriul tău suflet, poate într-o zi când descoperi că “începutul şi sfârşitul arată la fel”. Ne-am dorit să-i facem pe copii să înţeleagă că mesajul unei replici ţine mai mult de emoţia cu care îl transmiţi, decât de limba în care o faci, cu alte cuvinte, că arta adevărată e universală. Dincolo de aceasta, sperăm să-i stimulăm pe copii să studieze limba engleză, care cu siguranţă le va folosi în viitor, indiferent de meseria pe care şi-o vor alege.

DSCN2773

DSCN2778Sceneta “Soarele din casă” a fost plină de surprize. O dată pentru că nimeni nu se aştepta ca un copil leneş să se ambiţioneze într-o zi până-ntr-acolo încât să se ia la întrecere cu Soarele, iar apoi pentru că interpretarea micilor actori, din grupul celor care au jucat în această piesă, a fost una semnificativ mai bogată în expresie şi mişcare decât cea de până acum. Aplaudăm cu bucurie progresele acestor copii, cu siguranţă ei vor evolua pe o pantă ascendentă în viitor.

DSCN2732

DSCN2737

Şi am avut şi nişte fabule inedite cu morală pe măsură. În “Vulpea păcălită de corb”, Corbul îşi ia revanşa pentru întâmplarea cu caşcavalul, petrecută acum câteva sute de ani, în fabula “Cine vede tot nu crede” cei trei iezi nu se mai sperie de Lupul cel rău, ci îi dau o lecţie pe care o va ţine minte toată viaţa. Iar în fabula “Ţapul isteţ” vedem ce păţesc părinţii, respectiv Ţapul şi Capra atunci când îşi răsfaţă prea mult copiii, sau iezii, în cazul nostru. Să nu pui copilul la treabă gândind că-i prea greu şi obositor pentru el şi să faci temele în locul lui este în mod clar o greşeală care se plăteşte. Mai devreme sau mai târziu.

DSCN2744

DSCN2752

Momente frumoase, momente speciale pentru noi toti cei care credem in micii actori. Mult succes in continuare, dragi copii!

Advertisement
By alfafan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s