COMEDII PENTRU COPII

Aşa s-a numit spectacolul oferit de Trupa “Alfa” în seara de 7 noiembrie, seară care a fost una cu totul şi cu totul specială pentru noi cei din bibliotecă. A devenit o tradiţie, pare-se, ca în fiecare an, spre sfârşitul toamnei, să ne pregătim ca pentru o mare sărbătoare şi să invităm toţi oneştenii la Nocturna Bibliotecii. Şi cum toate sărbătorile devin şi mai frumoase atunci când copiii râd şi se joacă, am încercat să înveselim publicul cu scurte scenete comice. Prezentatorii spectacolului au fost cei mai mici membri ai trupei, care au urat bun venit tuturor, inclusiv acelor “copii cuminţi care-au rămas fără dinţi”, şi care au vorbit despre “spiritul nou, efervescent, ce-a cuprins biblioteca”. Apoi au cântat “If you’re happy and you know it “, aducând bună dispoziţie în rândul spectatorilor încă de la începutul show-ului.

FotoFlexer_Photo

Şi n-a fost vorba despre orice show, ci chiar despre “Zânele naşe – Chat show”, “emisiune” moderată de Zâna Naşă Glitter şi Zâna Naşă Sparkle, la care au fost invitate prinţesele preferate ale celor mici : Rapunzel, Alba ca Zăpada, (însoţită de înţeleptul pitic Doc), Cenuşăreasa, Frumoasa din Pădurea Adormită, Belle, precum şi pe Scufiţa Roşie – “prinţesă în devenire”, dacă e să ne luăm după spusele ei. Fireşte că n-a lipsit din emisiune Prinţul Charming, cel care a reuşit să facă pace cu prinţesele, în ciuda faptului că le lăsase cândva pe toate cu ochii-n soare. Nelipsită a fost şi pauza publicitară în care cei mici au făcut reclamă bibliotecii, “locul unde copiii se joacă frumos, cresc frumos”

DSCN1203

 DSCN1190

Spectacolul a continuat cu două scurte scenete care-au adus în atenţia publicului pericolele ce-i pândesc pe copii atunci când aceştia încearcă să ascundă adevărul de părinţii lor. Se pare că atunci când alegi calea minciunii, totul se întoarce la un moment dat împotriva ta şi te trezeşti regretând că n-ai spus adevărul. Atât păcăliţii cât şi păcălitorii au reuşit însă să stârnească hohote de râs şi multe aplauze, semn că dincolo de morală a triumfat comedia.

DSCN1225

DSCN1235

În încheiere am avut un număr de stand-up comedy. A fost prima încercare timidă de acest fel, însă judecând după reacţia publicului, n-ar fi o decizie greşită să mai aducem pe scenă astfel de momente. Râsetele au răsunat din plin printre spectatorii de toate vârstele, atunci când comediantul nostru a explicat publicului care este cel mai măreţ ideal urmărit de copil de la cea mai fragedă vârstă, de ce consideră că meseria de Moş Crăciun e totuşi cea mai uşoară meserie din lume şi multe alte gânduri ce i-au încolţit în minte atunci când şi-a scris numărul. A fost o seară minunată pe care ne-o vom aminti, cred eu, până la adânci bătrâneţe.

DSCN1243

 FotoFlexer_Photo.jpg4

Advertisement
By alfafan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s