CINE CITEŞTE NU MURDĂREŞTE !

joc 552 joc 521

Sub acest slogan s-a desfăşurat acţiunea de promovare a lecturii şi păstrare a curăţeniei în oraş desfăşurată de un grup de voluntari ai bibliotecii reprezentată prin Asociaţia Alfastep.
Copiii şi adolescenţii prezenţi la activitate au fost deosebit de entuziasmaţi de ideea de a da un bun exemplu celor tineri, de a contribui la înfrumuseţarea oraşului lor, de a se implica într-un proiect pe cât de simplu pe atât de frumos.
N-a fost nimic eroic, desigur. Să ridici o hârtie de pe jos este un gest banal. Dar poate nu ştiaţi că un oraş mai curat, că o lume mai bună, se construieşte din astfel de mici gesturi banale pe care ar trebui să le facem toţi cât mai des cu putinţă. Şi participanţii noştri chiar s-au simţit ca nişte mici eroi. Pentru că ei ridicau de pe jos gunoaiele lăsate de alţii, iar asta, oricum a-i privi-o, este o faptă frumoasă, un gest altruist demn de toată lauda. Iar trecătorii i-au aplaudat din priviri pe micii ecologişti şi ei au simţit acest lucru şi s-au simţit răsplătiţi pentru fapta lor.
Am fost plăcut surprinşi să observăm zâmbetele trecătorilor, adeziunea lor tacită la mişcarea noastră, bucuria copiilor care primeau bomboane în schimbul promisiunii de a nu murdări sub niciun chip mediul înconjurător.
Credem că poluarea mediului este strâns legată de lipsa de educaţie. Credem că nimic nu educă mai bine un pui de om, pe lângă părinţii înţelepţi ai acestuia, decât o carte bine aleasă.
De aceea, de câte ori avem ocazia, oferim cărţi copiilor. Şi nu vom înceta să spunem, asemenea unui îndrăgit scriitor, care a înţeles copiii cum puţini au făcut-o, Daniel Pennac :
„Lectura, asemenea iubirii, lungeşte viaţa” .
Vă aşteptăm pe toţi, pe data de 25 septembrie, la ora 17.30, la bibliotecă, să-i aplaudăm pe voluntarii noştri, precum şi pe copiii actori ai Trupei Alfa, care vor deschide evenimentul printr-un mic spectacol de teatru.

joc 475

joc 471

Advertisement
By alfafan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s