Nocturna bibliotecii

Când la sfârşitul unui spectacol susţinut de Trupa “Alfa” ne trezim înconjuraţi de copii care ne roagă “să-i înscriem la teatru”, de părinţi care ne cer detalii despre cum îşi pot aduce copiii la bibliotecă pentru cursul de actorie, atunci ştim că seara a fost încununată de succes. Şi ne gândim la succes ca la o stare de mulţumire pe care o trăim atunci când simţim că am adus bucurie publicului, că munca noastră şi a copiilor a adus atâta încântare celor care au privit şi au aplaudat, încât cei mai mulţi dintre copiii aflaţi în sală şi-au dorit să vină alături de cei de pe scenă. Iar aplauzele le luăm fiecare dintre noi acasă şi le transformăm în sursă de energie pentru orele de pregătire de mai târziu, pentru că, este lucru ştiut, niciun succes nu se obţine fără efort.

“Pinocchio” este o poveste veche, dar niciodată învechită, iar actorii noştri au jucat fără cusur, sperăm că mulţumită lor mica noastră sceneta i-a îndemnat pe spectatori nu doar la lectură, ci poate şi la mici momente de reflecţie asupra moralei ce se desprinde din această poveste.

“Spaima dovlecilor” este o scenetă savuroasă. Vulpea, Lupul, Iedul, Câinele, Pisica, toate animalele din scenetă, întrupează tot atâtea caractere umane, iar pentru copii este o adevărată provocare să îmbrace haina unei personalităţi noi şi să înţeleagă prin intermediul personajului interpretat, cum pot deveni oameni mai buni, mai înţelepţi, cum pot fi prieteni adevăraţi.

Iar scheciurile de la finalul spectacolului – inspirate din cartea “Ediţie specială” a lui Eduard Jurist – au stârnit hohote de râs, cei mai mari membri ai trupei au fost receptaţi cu mare entuziasm de publicul tânăr şi mai puţin tânăr.

Mica petrecere de la sfârşitul spectacolului oferită membrilor trupei a fost o încercare de teambuilding, am insistat întodeauna asupra faptului că reuşita momentelor noastre artisitice depinde de coeziunea şi implicarea întregii echipe.

Îi felicităm pe toţi pentru felul în care au evoluat şi îi aşteptăm în continuare cu aceeaşi dorinţă de a se autodepăşi. 

 

https://picasaweb.google.com/bruma.doina/Teatru

https://picasaweb.google.com/bruma.doina/PartyAlfa

 

Advertisement
By alfafan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s